60Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 6
800 gbaravikas2 ĒKolīveļļa1 gab.liels sīpols3 gab.kartupeļi3 gab.ķiploka daivas1.5 lūdens1 gab.buljona kubiņš400 mlsaldais krējums pēc garšassāls pēc garšaspipari
Pagatavošana
1
Nomizo un nomazgā kartupeļus. Sagriež mazos gabaliņos un noliek malā.
2
Sakarsē katliņu ar eļļu, un uz lēnas uguns apcep sīpolus, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi. Īsi pirms beigām pievieno smalki sakapātus ķiplokus. Tad pievieno šķēlēs sagrieztas baravikas un visu kopā apcep. Tad var likt klāt kartupeļus, ūdeni un buljona kubiņu, kā arī garšvielas. Ļauj visam vārīties vismaz 25-30 minūtes, lai kartupeļi kļūst mīksti.
3
Beigās atliek vien visu sablendēt, pieliet saldo krējumu, atkal uzkarsēt līdz pirmajam burbulim un pievienot vēl garšvielas, ja prasās. Ja zupa šķiet par biezu, var pievienot ūdeni.
Dekorē ar apceptām sēnēm vai veselām, apceptām ķiploka daiviņām. Labi garšos, ja zupu papildināsi ar grauzdiņiem.
PusdienasVakariņasĀtri pagatavojami ēdieniĒdieni veģetāriešiemBaravikasBuljonsKartupeļiOlīveļļaPipariSaldais krējumsĶiplokiŪdensBiezzupas un krēmzupasviegliSīpoliIkdienas maltīteiViegla vasaras maltītesals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit