Foto: DELFI
Mārrutku gurķi – pēdējos gados viens no “modes kliedzieniem”, kā marinēt gurķus. Derēs gan ātrai gurķu nokraukšķināšanai, gan ziemas krājumiem. Viegli saldskābi un ar mārrutku kreptīgumu, garšo labi!
240Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

4 kggurķi175 gmārrutki (viena burciņa)300 gcukurs3 ĒKsāls300 mletiķis (9%)

Pagatavošana

1

Gurķus nomazgā un sagriež plānās šķēlītēs – mizot nav nepieciešams.

2

Mārrutkus, etiķi, sāli un cukuru sajauc bļodā. Maisa, līdz cukurs izkusis.

3

Marinādi pārlej gurķu šķēlītēm, visu samīca un liek slēgtā traukā vēsumā.

4

Gurķi gatavi jau pēc 24 stundām, tad tos var likt burkās un ieziemot vai ēst uzreiz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!