kūka plūmes deserts saldais ēdiens svētki vasara
Foto: Shutterstock
Vienkārša apgāztās kūkas recepte ar sulīgajām plūmēm. Tās būs īpaši saldenas, pateicoties brūnajam cukuram. Pasniedz kūku vēl siltu – ar putukrējumu vai saldējumu.
90Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
180 gsviests (ist. temp.)80 gbrūnais cukurs800 gplūmju pusītes220 gpūdercukurs1 TKvaniļas ekstrakts3 olas60 gmandeļu milti180 gmilti1 TKcepamais pulveris

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C.

2

Kūkas formu (22-24 cm) ietauko un izklāj ar cepampapīru.

3

Izkausē 50 gramus sviesta un iesmērē ar to kūkas formas pamatni. Virsū uzkaisa brūno cukuru. Tad pamatnē izkārto plūmju pusītes tik, cik lien formā.

4

Lielā bļodā sakuļ atlikušo sviestu ar pūdercukuru un vaniļas ekstraktu. Masai pa vienai pievieno olas un kārtīgi sakuļ pēc katra piegājiena.

5

Pēc tam sviesta un olu masā iecilā miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri un mandeļu miltiem. Mīklu kārtīgi samaisa un tad lej kūkas formā pār plūmēm.

6

Formu liek cepeškrāsnī un cep 50 minūtes, līdz tajā iedurts kociņš iznāk laukā sauss. Gatavo kūku atdzesē 10 minūtes, tad formu apgriež otrādi uz liela šķīvja un uzmanīgi izņem kūku no formas.

7

Pasniedz kamēr silta vai atdzesētu kopā ar putukrējumu vai saldējuma bumbu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!