3Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 kgkazenes1 citrona sula800 gcukurs
Pagatavošana
1
Ogas saber katlā un pārlej ar svaigi spiestu citrona sulu. Ogas pārlej arī ar pusglāzi ūdens.
2
Kazenes vāra uz lēnas uguns 3-5 minūtes, lai tās kļūtu mīkstas un izdalītos sula.
3
Pēc tam pārber ar cukuru, turpina vārīt un ik pa laikam ogas apmaisa. Kad cukurs izkusis, palielina plīts liesmu.
4
Ievārījumu vāra vēl apmēram 10 minūtes, līdz tas sāk sabiezēt. Pārbauda, vai ievārījums saželējis.
5
Gatavo ievārījumu sapilda sterilizētās burkās, aizvāko un atdzesē.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit