Ēdiena pagatavošanu ieteicams sākt ar mērces sagatavošanu. Ja mājās nav gatava sarkanā mērce, to ir ļoti viegli pagatavot pašam! Viss, kas nepieciešams – olīveļļa, sarkanā pesto mērce, jūras sāls, melnie pipari un citrona sula.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Visas minētās sastāvdaļas izmaisa bļodā līdz viendabīgai masai un ļauj ievilkties, lai mērce iegūtu maigu saldskābo garšu.
Tiklīdz mērce ir gatava, vistas fileju sagriež šaurās strēmelītēs un apcep olīveļļā uz sakarsētās pannas līdz zeltaini brūnai krāsai. Tad vistai pievieno tomātus savā sulā (vai svaigos ķiršu tomātus sagrieztus uz pusēm), paprikas strēmelītes (vai paprikas-tomātu mērci) un cep kopā dažas minūtes, lai vista uzsūc dārzeņu sulu.
Kamēr vista gatavojas, nomizo apelsīnu un atbrīvo tā mīkstumu no baltumiem.
Pēc tam vienā bļodā liek notīrītas apelsīna daiviņas, gabaliņos sagrieztu mocarella sieru un saldskābo mērci ar ananāsiem. Virsū uzlej iepriekš sagatavotu sarkano mērci, pievieno klāt apceptas ar tomātiem un papriku vistas filejas strēmelītes un visu rūpīgi izmaisa.
Servē ēdienu: uz šķīvja pa vidu noliek salātu miksu un tiem virsū uzliek ceptas vistas filejas strēmeles ar dārzeņiem un mocarella sieru.
Lai ēdiens būtu sulīgāks, šefpavārs iesaka ēdienam pārliet pāri mērci, kas palika bļodā. Salātus dekorē ar zaļām olīvām un zaļumiem. Bon Appétit!