Sastāvdaļas
Pagatavošana
Lielā bļodā saber kubiņos sagrieztu arbūzu, pārkaisa tam cukuru un pievieno citronu sulu un sāli. Nedaudz apmaisa. Trauku pārsedz ar pārtikas plēvi un ieliek ledusskapī uz pusstundu.
Pēc tam arbūzu pārber blenderī un sasmalcina vienmērīgā masā.
Nelielā katliņā ielej nepieciešamo ūdeni un pievieno želatīnu. Ļauj tam uzbriest 10 minūtes. Pēc tam katliņu uzliek uz plīts un karsē uz lēnas uguns 2 minūtes, apmaisa, līdz želatīns izkusis.
Izkausēto želatīnu pielej arbūza masai. Pielej arī aukstu saldo krējumu un ar mikseri sajauc arbūzu-saldā krējuma masu, līdz tā ir gaisīga.
Šerbeta masu pārlej saldēšanai paredzētā traukā un liek saldētavā. Pēc 30 minūtēm izņem un nedaudz apmaisa ar dakšiņu. Saldējuma kastītei uzliek pārtikas plēves gabaliņu un trauku ievieto atpakaļ saldētavā, lai šerbets sastingtu pilnībā.