30Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
ziedkāposts timiāns2 lauru lapas1 ldārzeņu buljons70 gkausēts sviests
Pagatavošana
1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C.
2
Ziedkāpostam apgriež lapas un kātu. Dārzeni liek lielā katlā un pārlej ar buljonu. Pievieno dažas timiāna lapiņas un lauru lapas. Ļauj šķidrumam sākt burbuļot, tad turpina vārīt apmēram 10 minūtes.
3
Pēc tam ziedkāpostu izņem no katla un pārliek lielā cepamtraukā. Ziedkāpostu pārlej ar izkausētu sviestu. Liek cepeškrāsnī un cep 10-15 minūtes, līdz tas ir zeltaini brūns.
4
Kad ziedkāposts kļuvis zeltains un mīksts, izņem no krāsns. Pāris minūtes atdzesē un pasniedz, katram ēdājam nogriežot pa ceturtdaļai. Dekorē ar zaļumiem.
Lai labi garšo!
PusdienasVakariņasĀtri pagatavojami ēdieniĒdieni veģetāriešiemRomantiskas vakariņasCepeškrāsnsVārīšanaPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasLauru lapasSviestsDārzeņu ēdieniviegliGavēņa laika ēdieniDārzeņu buljonsIkdienas maltīteiViegla vasaras maltīteTimiānsZiedkāposti
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit