kēkss kūka
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Gaisīgs un ļoti gards kēkss ar mandeļu miltiem. Papildini kēksa kukulīti ar aveņu un pūdercukura glazūru, lai būtu vēl gardāk.
60Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
MĪKLAI:175 gmargarīns vai mīksts sviests175 gpūdercukurs3 olas100 gmilti75 gmandeļu milti0.5 TKcepamais pulveris1 TKmandeļu esence3 ĒKpiens GLAZŪRAI:200 gpūdercukurs100 gavenes30 gmandeļu skaidiņas

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C.

2

Lielā bļodā saliec visas mīklai nepieciešamās sastāvdaļas un ar miksera vai karotes palīdzību samaisi. Kad mīkla vienmērīga un nav miltu vai margarīna/sviesta kunkuļu, būs gatava.

3

Ietauko vai ieklāj ar cepampapīru garenā kēksa formu un salej tajā mīklu. Kēksu liec cepeškrāsnī un cep 40 minūtes, līdz virsma zeltaina bet iedurtais kociņš iznāk laukā pēc ieduršanas sauss. Pēc cepšanas nedaudz atdzesē un izņem no formas.

4

Kamēr kēkss cepas, gatavo glazūru. Avenes liec virtuves kombainā kopā ar pūdercukuru un kārtīgi sajauc vienmērīgā masā. Aveņu sula palīdzēs glazūrai būt šķidrai.

5

Gatavo glazūru zied virsū kēksam un apkaisi ar mandeļu skaidiņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!