Foto: Shutterstock
Sena un vienkārša recepte no vecmāmiņu pūra lādes – sēņu un sīpolu salāti. Īpaši kreftīgi sanāks, ja izmantosi paša marinētas sēnes, pievienojot arī mazliet krējuma.

Salātus gatavo no marinētām, sālītām vai tikko vārītām sēnēm. Ja izmanto sālītās sēnes, tad izmērcē tās aukstā ūdenī, lai nebūtu pārāk sāļas.

10Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

150 gsēnes20 gsīpoli1 ĒKetiķis1 ĒKolīveļļa2 ĒKskābais krējums sakapāti zaļumi pēc gaumes

Pagatavošana

1

Sēnes sagriež sīkākos gabaliņos, ja nepieciešams.

2

Pievieno ripiņās sagrieztus sīpolus.

3

Tad pārlej ar etiķi un eļļu, kā arī pievieno sakapātus garšaugus.

4

Salātus samaisa un pasniedz tāpat, pie rīsiem, kartupeļiem vai griķiem, vai ar maizīti. Var gatavot arī ar skābu krējumu, ja tīk.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!