kartupeļi
Foto: DELFI
Debešķīgi smaržojoši un viegli pagatavojami krāsnī cepti kartupeļi ar ķiploku sviestu. Recepte, kas tikai pierāda – viss ģeniālais ir vienkāršs!
45Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

kartupeļi izkausēts sviests sasmalcinātas ķiploka daiviņas pēc garšassāls

Pagatavošana

1

Kartupeļus ar visu mizu novāra, bet ne līdz pilnīgai gatavībai. Liek uz cepešpannas un ar stampiņu pieplacina/saspiež. Stampiņas vietā var izmantot arī krūzes dibenu (tā es to darīju).

2

Katram kartupelim pēc tam pārlej kausētu sviestu, kam pievienoti smalcināti ķiploki. Pārkaisa sāli un liek pannu cepeškrāsnī. Cep 180–200 grādos 20–25 minūtes, līdz māju piepildījis debešķīgs aromāts, bet kartupeļus pārklājusi zeltaini brūna garoziņa.

3

Protams, var spēlēties ar dažādu garšaugu pievienošanu. Garšo izcili, piemēram, ar rozmarīnu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!