10Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
4 gab.olas0.5 lkefīrs0.5 glāzekrējums3.5 saujasmillti pēc garšassāls pēc garšaspipari1 saujasīpolloki0.5 TKcepamais pulveris olīveļļa, cepšanai
Pagatavošana
1
Divas olas iepriekš cieti novāra un sakapā. Lociņus sakapā, samaisa ar olām.
2
Kamēr olas vārās, atlikušās divas olas iesit bļodiņā, pievieno sāli, piparus, sakuļ tās ar mikseri vai putojamo slotiņu, līdz masa kļūst gaišāka. Pievieno kefīru, krējumu un turpina kult, līdz iegūst viendabīgu masu.
3
Tad pakāpeniski pievieno miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Miltu daudzums var atšķirties, atkarībā no miltu veida, tādēļ jāņem vērā, ka tie jāpievieno tik daudz, līdz iegūta pabiezu pankūku mīkla.
4
Mīklā iemaisa olu-lociņu masu. Pannā sakarsē eļļu un, formējot ar ēdamkaroti, liek cepties plācenīšus, cepot tos pāris minūtes no katras puses, līdz plācenīši kļuvuši patīkami zeltaini.
5
Pasniedz ar aukstu skābo krējumu.
PusdienasLaunagsVakariņasĀtri pagatavojami ēdieniĒdieni bērniemCepšanaKrievu nacionālā virtuvePasniegt tūlīt pēc pagatavošanasCepamais pulverisMiltiOlasOlīveļļaPipariSkābais krējumsSīpollokiPīrāgi un smalkmaizītesviegliGavēņa laika ēdieniIkdienas maltīteiKefīrssalsKrējums
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit