40Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
1 glāzegriķi300 gšampinjoni1 gab.sīpoli1 gab.olas2 ĒKciete3 gab.ķiploki, daiviņas pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari, malti eļļa, cepšanai
Pagatavošana
1
Griķus ber katliņā, pārlej ar pusotru glāzi ūdens, liek vārīties, kad ūdens sāk burbuļot, uzliek katliņam vāku, samazina liesmu līdz minimumam un turpina vārīt precīzi 15 minūtes.
2
Pa to laiku sīpolu un ķiplokus nomizo un sakapā. Sēnes sakapā.
3
Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolu, ķiplokus un sēnes un maisot cep, līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi.
4
Gatavos griķus ber bļodā, pievieno bļodai pannas saturu, olu, kartupeļu cieti, sāli, piparus un samīca, līdz iegūst viendabīgu masu.
5
No iegūtās masas veido nelielas kotletes un liek tās cepties pannā iepriekš uzkarsētā eļļā, cepot aptuveni 3–4 minūtes no katras puses.
6
Pasniedz ar krējumu vai tzatziki mērci (recepti meklē šeit).
Lai labi garšo!
Mazkaloriju ēdieniĒdieni bērniemĒdieni veģetāriešiemCepšanaVārīšanaKrievu nacionālā virtuveAugu eļļaEļļaGriķiOlasPipariĶiplokiŠampinjoniSēņu ēdieniviegliGavēņa laika ēdieniCiete
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit