krēmzupa pusdienas
Foto: Shutterstock
Mazliet citādāka krēmzupa, kas pagatavota no iepriekš novārīta buljona un piena. Īpaši sasildīs aukstajās dienās, kad nomoka drebulis.
30Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
600 mlvistas buljons350 mlpiens90 gmilti1 sīpols1 ķiploka daiviņa pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari1 ĒKolīveļļa zaļumi grauzdiņi

Pagatavošana

1

Katliņā uzkarsē eļļu. Saber tajā sakapātu sīpolu un saspiestu ķiploka daiviņu. Maisot apcep uz vidējas uguns tik ilgi, līdz sīpoli caurspīdīgi. Uzmani, lai ķiploki nepiedegtu!

2

Tad ielej katlā vistas buljonu un trešdaļu no nepieciešamā piena. Ļauj šķidrumam sākt burbuļot un samazini plīts liesmu uz vidēji nelielas uguns.

3

Paralēli bļodiņā saber miltus, kam pievienots sāls un pipari. Pielej atlikušo pienu un samaisi, līdz iegūta vienmērīga masa bez kunkuļiem.

4

Pēc tam miltu masu lej zupas katliņā, kur ir buljona un piena masa. Zupu maisot vāri, līdz abas masas sajaukušās vienmērīgi. Zupu turpina vārīt apmēram 10 minūtes, līdz tā ir vienmērīga un bieza.

Kad zupa gatava, pasniedz uzreiz ar zaļumiem un grauzdiņiem. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!