Sastāvdaļas
Pagatavošana
Lielā bļodā iesijā miltus, pievieno sāli, samaisa. Tad pievieno istabas temperatūras sviestu un ar rokām sajauc ar miltiem. Pievieno vienu, viegli sakultu olu, mīca mīklu, Kad tā gatava, saveļ mīklu bumbā, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz pusstundu.
Pa to laiku ķirbi nomizo, atbrīvo no sēklām, sagriež kubiņos, liek katlā, pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un uz mazas uguns sautē, līdz ķirbis ir mīksts. Ja nepieciešams, nolej lieko ūdeni un sablendē ķirbi viendabīgā masā.
Ķirbju biezeni liek bļodā, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, kanēli, muskatriekstu, saldo krējumu, iepriekš sakultas atlikušās divas olas un visu rūpīgi samaisa.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.
Izņem mīklu no ledusskapja, izrullē, liek formā, sabaksta mīklas pamatni ar dakšiņu un liek cepties uz aptuveni 15 minūtēm. Svarīgi no mīklas izveidot diezgan augstas maliņas, kas saturēs pildījumu.
Izņem pamatni no krāsns, lej tajā pildījumu un liek cepties uz 45 minūtēm, iepriekš samazinot krāsns temperatūru līdz 180 grādiem.