Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem ventilatora režīmā. Sagatavo stikla veidni ar vāku. Ja tādas nav, vari izmantot jebkuru citu karstumizturīgu trauku, cepšanas laikā apklājot to ar foliju.
Vistu noskalo, nosusini ar papīra dvieli. Ķiplokus nomizo, sarīvē uz smalkās rīves. Piparmētru sakapā. Āboliem izņem serdes, sagriez tos gabaliņos.
Ābolus liec bļodā, pievieno tiem kariju, pusķiploku, piparmētras, sāli un visu samaisi. Ja ar karija pulveri esi uz "jūs", iesaku šoreiz atmest aizspriedumus un neatteikties no karija pievienošanas, jo varu apsolīt, ka rezultātā karija garša nebūs izteikta vai nomācoša, bet tikai piešķirs sulīgajam vistas cepetim ļoti patīkamu garšas niansi.
Nelielā trauciņā ber sāli, citronpiparus, paprikas pulveri, atlikušos piparus un visu samaisi. Ieberzē vistu no ārpuses un iekšpuses ar iegūto garšvielu maisījumu.
Daļu ābolu liec cepamajā veidnē, uz tiem liec vistu, kas arī ir sapildīta ar āboliem. Atlikušos ābolus izkārto apkārt vistai, tad pievieno baltvīnu.
Uzliec veidnei vāku un liec visu cepeškrāsnī uz pusotru stundu.
Noņem vāku un turpini cept vistu grila režīmā, paaugstinot temperatūru līdz 220 grādiem.
Pasniedz ar kartupeļu biezputru, rīsiem, bulguru vai kuskusu. Cepetis garšos lieliski arī otrā dienā, kad varēsi to griezt šķēlēs un ar saldskābo ābolu mērci baudīt uz grauzdētas maizes šķēles.