Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ābolus nomizo, sagriež gabaliņos, apber ar kanēli un iejauc to. Paralēli uz pannas vai katliņā izkausē cukuru, līdz veidojas zeltaina karamele. Lēnām un uzmanīgi, turpinot sildīt un nepārtraukti maisot, karamelē lej baltvīnu. Karameli ir jāizšķīdina vīnā, to turpinot vārīt, līdz veidojas sīrupaina konsistence. Sīrupā liek ābolus un karsē tos, līdz sīrups ir uzsūcies.
Var darīt arī vienkāršāk – ābolus apber ar kanēli un cukuru un cep krāsnī.
Plūmes griež uz pusēm, izņem kauliņu, pusītes apber ar cukuru un cep krāsnī 10 minūtes (apmēram 180°C), līdz cukurs izšķīdis un plūmes izkarsušas.
Lazdu riekstus grauzdē krāsnī, lai norīvētu miziņu vai lieto jau lobītus riekstus. Pannā vai katliņā cukuru kausē zeltainā karamelē, tajā ber riekstus un kārtīgi izmaisa, atdzesē un sagriež smalkāk.
Pārslas vāra pienā (izmanto tik daudz pārslu un piena, cik norādīts uz paciņas), pievieno cukuru, kakao un sviestu. Vāra līdz pārslas mīkstas.
Putru pasniedz traukā, pārējās sastāvdaļas kārtojot virsū.