Novembris ir laiks, kad jāiededz ne tikai kāda svecīte un jāizjūt kopības sajūta, bet arī jāpagatavo kas garšīgs, latviešiem pazīstams. Bloga "ir.bene" autore Karlīna Latsone piedāvā medus kūkas recepti pēc omes recepšu grāmatas, ar nelieliem papildinājumiem.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.
Saputo olas, medu, cukuru viendabīgā masā, iemaisa miltus, kas sajaukti ar sodu, līdz veidojas viendabīga, vidēji šķidra mīkla.
To izklāj uz cepamās pannas, kurā ieklāts cepamais papīrs, ieziests ar eļļu vai sviestu.
No mīklas uzvelk apmēram 25 cm lielu apli un ar karoti liek mīklu, to izlīdzinot. Cep 9–12 minūtes, tā sacep 5–6 kārtas.
Saputo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru (1–2 minūtes).
Ņem pirmo mīklas kārtu, iesmērē ievārījumu, tad krēmu, un tā ar visām kārtām. Kādā var arī nelikt ievārījumu.
Virspusi pārklāj ar krēmu un kūku uz stundu liek ledusskapī, tad izrotā un atkal ļauj sasūkties vairākas stundas.
Lai labi garšo!