Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sīpolus un ķiplokus nomizo, sīki sakapā. Zaļumus sakapā.
Pannā sakarsē eļļu, liek cepties bekonu un čorizo šķēles un cep 3 – 4 minūtes, līdz tās ir kraukšķīgas un zeltainas. Bekonu un čorizu izņem no pannas un uzliek uz papīra dvieļa, lai notecētu liekie tauki.
Tad bekona taukos liek cepties sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno tomātus, cukuru, sāli, piparus un turpina sutināt 8 – 10 minūtes, līdz mērce sabiezē. Ja vēlas, lai ēdiens ir pikants, var pievienot čili piparus.
Izmantojot koka karoti, mērcē izveido 4 iedobumus un katrā no tiem iesit olu, brīvajās vietās saliek bekonu un čorizo, pievieno zirnīšus.
Pannai uzliek vāku un uz mazas liesmas turpina gatavot ēdienu 6 – 8 minūtes, līdz olas ir sasniegušas tīkamu konsistenci.
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar zaļumiem.