Sastāvdaļas
Pagatavošana
Kartupeļus nomizo, katru sagriež astoņos gabalos, pārlej ar ūdeni, liek vārīties. Pa to laiku nomizo sīpolus, sagriež plānās ripiņās. Bietes sagriež daivās. Bļodā liek siļķes filejas, virs tās sīpolu ripas, tad bietes, pievieno 1,5 TK cukura, sāli, pārlej ar etiķi.
Biezpienam pievieno jogurtu, šķipsnu sāls, atlikušo 1/2 TK cukura, citrona sulu un samaisa.
Kartupeļus nokāš, atstājot 1/2 glāzi šķidruma, pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu, pienu, šķipsnu sāls un ar koka karoti vai lāpstiņu apmaisa, līdz kartupeļi nedaudz pašķīst un izveidojas krēmīga mērce.
Šķīvī liek kartupeļus, blakus tiem sīpolus un bietes, kam notecināta liekā marināde, rullītī satītu, ar koka irbulīti vai zobu bakstāmo nostiprinātu siļķes fileju un biezpienu. Pārkaisa ar kapātiem zaļumiem un pasniedz.
Lai labi garšo!