Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C.
Miltus izsijā bļodā, pievieno kanēli, cepamo pulveri un apmēram 125 gramus no visa nepieciešamā cukura. Pievieno sausajām sastāvdaļām arī dzērvenes.
Atsevišķā bļodiņā sakuļ olas, pievienojot tām pienu un eļļu. Pēc tam šķidrās sastāvdaļas pakāpeniski iemaisa sausajās, līdz veidojas vienmērīgas mīklas masa.
Sagatavo mafinu pannu, ieklājot tajā mafinu papīra formiņas. Mafinu formiņas piepilda apmēram ¾ pilnas. Virsū mīklai uzkaisa atlikušos cukurgraudiņus.
Mafinus liek cepeškrāsnī un cep 15–20 minūtes, līdz tie ir stingri, zeltaini un skaisti pacēlušies. Izņem no krāsns, nedaudz atdzesē un tad pasniedz.
Lai labi garšo!
Padoms: mafinus vari pagatavot laicīgi, atdzesēt, bet pēc tam sasaldēt. Pirms ēšanas mafinus atkausē istabas temperatūrā vismaz 4 stundas. Pirms pasniegšanas ieliec uz dažām minūtēm cepeškrāsnī, lai tie sasiltu.