mafini kēksiņi
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Ideālais kārums pie tējas vai kafijas tases – mīksti mafini ar žāvētām dzērvenēm un aromātisko kanēli.
40Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
300 gmilti1.5 TKcepamais pulveris2 TKkanēlis150 gbrūnais cukurs200 gžāvētas dzērvenes250 mlpiens2 olas4 ĒKeļļa

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C.

2

Miltus izsijā bļodā, pievieno kanēli, cepamo pulveri un apmēram 125 gramus no visa nepieciešamā cukura. Pievieno sausajām sastāvdaļām arī dzērvenes.

3

Atsevišķā bļodiņā sakuļ olas, pievienojot tām pienu un eļļu. Pēc tam šķidrās sastāvdaļas pakāpeniski iemaisa sausajās, līdz veidojas vienmērīgas mīklas masa.

4

Sagatavo mafinu pannu, ieklājot tajā mafinu papīra formiņas. Mafinu formiņas piepilda apmēram ¾ pilnas. Virsū mīklai uzkaisa atlikušos cukurgraudiņus.

5

Mafinus liek cepeškrāsnī un cep 15–20 minūtes, līdz tie ir stingri, zeltaini un skaisti pacēlušies. Izņem no krāsns, nedaudz atdzesē un tad pasniedz.

Lai labi garšo!

Padoms: mafinus vari pagatavot laicīgi, atdzesēt, bet pēc tam sasaldēt. Pirms ēšanas mafinus atkausē istabas temperatūrā vismaz 4 stundas. Pirms pasniegšanas ieliec uz dažām minūtēm cepeškrāsnī, lai tie sasiltu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!