Sastāvdaļas
Pagatavošana
Bumbierus pārgiež uz pusēm. Ja nepieciešams, izņem sēklotni, tad katru pusīti gareniski sagriež plānās šķēlēs, neiegriežot līdz kātiņam – tā, lai bumbiera pusīte turas kopā. Bumbiera šķēlītes izkārto vēdekļa formā.
Akniņās noskalo, atbrīvo tās no plēvēm un cīpslām, tad atdala vienu no otras un nosusina. Pannā uzkarsē eļļu, akniņām pievieno sāli, piparus, apmaisa un cep pāris minūtes no katras puses, līdz tās ir gatavas (viducītim ir jābūt viegli sārtam).
Pannā izkausē sviestu, liek cepties bumbiera pusītes un cep 1–2 minūtes.
Salātus noskalo un nosusina.
Lielā, lēzenā šķīvī liek salātlapas, tad akniņas, bumbiera "'vēdekli". Pārslaka ar balzamiko krēmu un pasniedz.
Padoms: ja paredzēts, ka salātus baudīs tikai pieaugušie, tad tos var dekorēt ar konjakā iepriekš izmērcētām rozīnēm.
Lai labi garšo!