Foto: DELFI
Svētku salātu kārtojums, kas būs lieliska alternatīva rasolam – šampinjonu un citu dārzeņu kārtojums. Ja ir vēlēšanās, bez gaļas var iztikt.
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

marinēti šampinjoni dilles lociņi3 vārīti kartupeļi majonēze200 gvārīti burkāni200 gšķiņķis3 marinēti gurķi

Pagatavošana

1

Sagatavo trauku salātiem – tam jābūt tādam, ko viegli apgāzt otrādi.

2

Trauka pamatnē izkārto šampinjonus ar cepurītēm uz leju. Tad tos apsmērē ar majonēzi, kurai uzkaisa sakapātas dilles un lociņus.

3

Liek nākamo kārtu – sarīvētu šķiņķi vai vārītu vistas gaļu. Virs gaļas uzziež vēl nedaudz majonēzi.

4

Tad virsū uzber sīkos kubiņos sagrieztus kartupeļus, kurus arī apziež ar nelielu majonēzes kārtu.

5

Virs kartupeļiem kārto kubiņos sagrieztus burkānus. Tiem virsū vēl nedaudz majonēzi.

6

Pēc tam saber kārtu ar sasmalcinātiem marinētajiem gurķīšiem. Tos apziež ar mazliet majonēzi un apkaisa ar vēl nelielu porciju lociņiem un dillēm.

7

Sāļajai salātu tortei ļauj nedaudz ievilkties ledusskapī. Pasniedzot trauku uzmanīgi apgāž otrādi uz liela šķīvja, lai kārtojums neizjuktu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!