Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sagatavo trauku salātiem – tam jābūt tādam, ko viegli apgāzt otrādi.
Trauka pamatnē izkārto šampinjonus ar cepurītēm uz leju. Tad tos apsmērē ar majonēzi, kurai uzkaisa sakapātas dilles un lociņus.
Liek nākamo kārtu – sarīvētu šķiņķi vai vārītu vistas gaļu. Virs gaļas uzziež vēl nedaudz majonēzi.
Tad virsū uzber sīkos kubiņos sagrieztus kartupeļus, kurus arī apziež ar nelielu majonēzes kārtu.
Virs kartupeļiem kārto kubiņos sagrieztus burkānus. Tiem virsū vēl nedaudz majonēzi.
Pēc tam saber kārtu ar sasmalcinātiem marinētajiem gurķīšiem. Tos apziež ar mazliet majonēzi un apkaisa ar vēl nelielu porciju lociņiem un dillēm.
Sāļajai salātu tortei ļauj nedaudz ievilkties ledusskapī. Pasniedzot trauku uzmanīgi apgāž otrādi uz liela šķīvja, lai kārtojums neizjuktu.
Lai labi garšo!