krēmzupa pusdienas
Foto: Shutterstock
Sātīga ziedkāpostu un pastinaku krēmzupa ar atspirdzinošu devu citrona. Ja zupu vēlies asāku, tai var pievienot arī čili.
60Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 ĒKolīveļļa1 ziedkāposts3 pastinaki2 sīpoli1 TKmalts koriandrs0.5 TKkurkuma3 ķiploka daiviņas1 citrona sula un miziņa1 ldārzeņu buljons saujasakapāts koriandrs

Pagatavošana

1

Vidēja izmēra katlā uzkarsē eļļu un saber tajā sagrieztus ziedkāpostus un pastinakus, kā arī sakapātus sīpolus. Sutina 10–15 minūtes, līdz dārzeņi sāk palikt mīksti.

2

Tad tiem pievieno koriandru, kurkumu un sakapātus ķiplokus. Gatavo vēl 5 minūtes, regulāri apmaisot. Pēc tam dārzeņiem pievieno citrona sulu un sarīvētu miziņu. Visu pārlej ar buljonu un vāra zupu 25–30 minūtes, līdz dārzeņi mīksti.

3

Kad zupa gatava, to pārlej blenderī un sablenderē vienmērīgā krēmzupas konsistencē. Pirms pasniegšanas zupā iemaisa sakapātas koriandra lapiņas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!