40Minūtes
18Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
MĒRCEI:4 ĒKsviests5 ĒKpūdercukurs30 gmandeļu skaidiņas2 apelsīni2 apelsīni0.5 citrons5 ĒKapelsīnu liķieris konjaks MĪKLAI:125 gmilti250 mlpiens3 gab.olas1 ĒKapelsīnu liķieris1 ĒKapelsīnu sula pēc garšasvaniļas ekstrakts šķipsnasāls4 ĒKsviests
Pagatavošana
1
Gatavo mīklu, samaisot visas satāvdaļas (izņemot sviestu), līdz mīklas konistence ir viendabīga. Liek mīklu ledusskapī uz 30 minūtēm.
2
Biezu pannu uzkarsē, ieziež ar sviestu. Pannā lej tik daudz mīklas, lai izceptu ļoti plānu pankūku. Kad viena puse apcepusies, pankūku uzmanīgi apgriež un apcep no otras puses. Gatavās pankūkas noliek siltumā.
3
Gatavo mērci. Pannā izkausē sviestu, pievieno mandeļu skaidiņas, pūdercukuru, apelsīnu sulu, rīvētas apelsīnu miziņas, citronu sulu un apelsīnu liķieri.
4
Kad mērce sāk burbuļot, pankūkas saloka ceturtdaļās un liek mērcē. Visu lēni uzkarsē.
5
Ja paredzēts, ka pankūkas neēdīs bērni, tās pirms pasniegšanas pārlej ar uzsildītu konjaku un aizdedzina.
Lai labi garšo!
BrokastisĀtri pagatavojami ēdieniRomantiskas vakariņasMātes dienas ēdieniCepšanaPannā cepts ēdiensFranču nacionālā virtuvePasniegt tūlīt pēc pagatavošanasApelsīniCitroniKonjaksMiltiOlasPiensPūdercukursSviestsPankūkasvidējiIkdienas maltīteiViegla vasaras maltīteApelsīnu sulasalsApelsīnu liķierisMandeļu skaidiņasVaniļas ekstrakts
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit