Foto: Rita Garbuzova

"Daudziem vēl joprojām ir pilni pagrabi ābolu, turklāt šis salikums: ābols-karamele-pekanrieksti-muskatrieksts, garšos pat tiem, kuri ar muskatriekstu ir uz "jūs"," savā garšīgajā "Instagram" kontā atklāj tā autore Rita Garbuzova.

120Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

MĪKLAI:150 gmilti1 ĒKcukurs šķipsnasāls120 gsviests1 olas dzeltenums2 ĒKūdens PILDĪJUMAM: pēc garšaskarameļu mērce5 gab.vidēji lieli āboli4 ĒKbrūnais cukurs0.25 TKkanēlis pēc garšasmuskatrieksts1 saujapekanrieksti

Pagatavošana

1

Ābolus nomazgā, nomizo, sagriež gabaliņos un, ik pa laikam apmaisot, sautē, līdz tie ir mīksti.

2

Pievieno āboliem brūno cukuru, kanēli un muskatriekstu.

3

Pagatavo karameļu mērci, sekojot šīs receptes norādījumiem.

4

Gatavo mīklu. Bļodā iesijā miltus, pievieno, cukuru, sāli, aukstu sviestu un ar rokām maisa, līdz izveidojas drumstalas. Tad pievieno olas dzeltenumu, 2 ĒK auksta ūdens un maisa, līdz iegūst viendabīgas konistences mīklu. Liek mīklu ledusskapī uz 30 minūtēm.

5

Mīklu izņem no ledusskapja, izrullē plānu, ieklāj tartes pamatnē, nogriež liekās malas.

6

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

7

Virs mīklas liek atdzisušos ābolus, pārlej tos ar karameli un dekorē ar pekanriekstiem. Liek mīklu krāsnī un cep 15 minūtes. Samazina karstumu līdz 175 grādiem un cep tarti vēl 20 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!