sacepums pusdienas
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Gards un sātīgs vistas sacepums ar puraviem un saldētiem zirnīšiem. To īpašu padara kraukšķīgā filo mīklas virskārta.
50Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
24 cm diametra ceptamtraukam:45 gsviests100 mlvistas buljons400 gvistas fileja2 puravi1 ĒKmilti200 gsaldais krējums1 TKDižonas sinepes1 TKpilngraudu sinepes75 gsaldēti zaļie zirnīši filo mīkla

Pagatavošana

1

Trešdaļu no nepieciešamā sviesta izkausē pannā, pievienojot pēc tam vistas buljonu. Tad pannā saber gabaliņos sagrieztu vistu un sutina 8 minūtes. Pēc tam vistas gabaliņus izņem no buljona un atliek maliņā.

2

Tajā pašā pannā saber sagrieztus puravus un apcep aptuveni piecas minūtes, līdz tie mīksti. Tad pievieno miltus, kārtīgi iemaisot, pārlej ar saldo krējumu, saber pannā vistas gabaliņus, zirņus un beigās pievieno sinepes. Visu sutina pannā piecas minūtes. Pēc tam pārliek cepamtraukā un ļauj sastāvdaļām nedaudz atdzist.

3

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C. Atlikušo sviestu izkausē.

4

Cepamtraukā virs sagatavotajām sastāvdaļām klāj filo mīklas sloksnes un apsmērē ar izkausēto sviestu. Sacepumu liek cepeškrāsnī un cep 25 minūtes, līdz mīkla skaisti apbrūnējusi un kraukšķīga.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!