vistas gaļa cepetis
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Gards vistas cepetis, kas pildīts ar rikotas sieru, salami un atsvaidzinošo citronu. Pasniedz ar svaigajiem salātiem un dārzeņiem.
105Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
150 grikota45 gpiparots salami1 citrons2 ĒKtimiāns1.5 kgvista2 ĒKolīveļļa pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Salami sagriež smalkos gabaliņos un saber bļodiņā. Pievieno arī rikotu un visu kārtīgi samaisa. Pildījumam pierīvē arī citrona miziņu un pieber sasmalcinātas timiāna lapiņas.

2

Uzmanīgi atbīda ādu no gaļas. Pilda vistu sākot no kakla daļas un virzoties uz leju tā, lai āda nesaplīstu.

3

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220°C.

4

Citronu sagriež daiviņās un saliek tās uz cepešplāts. Vistu uzsēdina uz citroniem. Apsmērē ar olīveļļu un apkaisa ar sāli un pipariem. Cep 20 minūtes, pēc tam cepeškrāsns karstumu samazina līdz 180°C un turpina cept vēl stundu, līdz vista gatava.

5

Pirms pasniegšanas apsedz ar foliju un ļauj vistai "atpūsties" 15 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!