105Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 5
150 grikota45 gpiparots salami1 citrons2 ĒKtimiāns1.5 kgvista2 ĒKolīveļļa pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari
Pagatavošana
1
Salami sagriež smalkos gabaliņos un saber bļodiņā. Pievieno arī rikotu un visu kārtīgi samaisa. Pildījumam pierīvē arī citrona miziņu un pieber sasmalcinātas timiāna lapiņas.
2
Uzmanīgi atbīda ādu no gaļas. Pilda vistu sākot no kakla daļas un virzoties uz leju tā, lai āda nesaplīstu.
3
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220°C.
4
Citronu sagriež daiviņās un saliek tās uz cepešplāts. Vistu uzsēdina uz citroniem. Apsmērē ar olīveļļu un apkaisa ar sāli un pipariem. Cep 20 minūtes, pēc tam cepeškrāsns karstumu samazina līdz 180°C un turpina cept vēl stundu, līdz vista gatava.
5
Pirms pasniegšanas apsedz ar foliju un ļauj vistai "atpūsties" 15 minūtes.
Lai labi garšo!
Ziemassvētku receptesĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiCitroniMelnie pipariSalamiVistas gaļavidējiTimiānsRikota
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit