pankūkas ēdiens
Foto: Shutterstock
Plānās pankūkas ar sieru un kapātiem zaļumiem – gan gardām brokastīm, gan pusdienām vai pat sātīgām vakariņām.
40Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

160 gmilti (glāze)2 olas2 ĒKeļļa500 mlpiens1 saujadilles1 TKcepamais pulveris1 TKcukurs1 TKsāls150 gsiers eļļa vai sviests cepšanai

Pagatavošana

1

Olas liek bļodā, pievieno sāli un sakuļ gaišā, viendabīgā masā. Pievieno pienu, cukuru un samaisa.

2

Mīklai pievieno sīki sakapātas dilles, rīvētu sieru un iemaisa.

3

Tad bļodas saturam pievieno iepriekš izsijātus miltus, cepamo pulveri un maisa, līdz masa ir viendabīga.

4

Kā pēdējo mīklai pievieno eļļu.

5

Pannu ieziež ar nelielu daudzumu eļļas vai sviesta, lej mīklu uzkarsētajā pannā, izpludina pa pannas virsmu un cep, līdz pankūka ir zeltaina no vienas puses, tad uzmanīgi apgriež to un turpina cept, līdz zeltaina ir arī otra pankūkas puse.

6

Pasniedz ar skābu krējumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!