Foto: DELFI
Kartupeļu pankūkas ir īstens komforta ēdiens. Atsauc atmiņā bērnību, neliek lauzīt galvu, kā gatavot, jo ir teju neiespējami izcept negaršīgas kartupeļu pankūkas.
25Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
6 gab.kartupeļi1 TKsāls0.5 TKkaltēti garšaugi (rozmarīns, timiāns, pētersīļi)2 gab.ķiploka daivas1 gab.ola eļļa cepšanai MĒRCEI:4 ĒKskābais krējums0.5 gab.ābols1 TKmārrutki pēc garšassāls50 gsiers

Pagatavošana

1

Nomizo kartupeļus, nomazgā tos un sarīvē uz smalkās rīves. Sarīvētos kartupeļus liek bļodā un ļauj kādu brīdi pastāvēt, lai tie sāk sulot un izdalītos sula. Notecina pēc iespējas vairāk izveidojušos šķidrumu ar karoti.

2

Sarīvētajiem kartupeļiem pievieno uz tās pašas rīves sarīvētu sieru. Pieber sāli, garšaugus, caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku, olu un rūpīgi samaisa.

3

Sakarsē pannu ar labi daudz eļļas. Liec pa karotei kartupeļu masas, izlīdzina plācenītī un cep zeltaini brūnas no abām pusēm, pēc nepieciešamības pielejot vēl eļļu.

4

Pankūkas izcepsies zeltaini brūnas tikai tad, ja eļļa būs pietiekami.

5

Gatavās pankūkas liek katliņā vai pannā un uzliek vāku, lai neatdziest.

6

Gatavo mērci, sajaucot krējumu ar sarīvētu ābolu, mārrutkiem un sāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!