Foto: (c) Gards, ka nenoēsties

"Kotletes sanāk debešķīgi maigas, mīkstas, sulīgas. Pateicoties cepšanai cepeškrāsnī, tur arī nav pievienotas liekas taukvielas. Un smalkās citrona un piparmētras notis... mmmmm... neuzbāzīgas, bet piešķir dikti feinas garšas nianses. Biezpiens nemaz nav jūtams, tikai ļoti maiga vistas gaļas garša." Savu gardo vistas–biezpiena kotletīšu recepti komentē bloga "Gards, ka nenoēsties!" autore.

10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

550 gvistas šķiņķi (atkauloti, bez ādas)350 gbiezpiens1 sīpols2 ķiploka daivas1 ola1 TKsmalki rīvēta citrona miza10 piparmētras lapiņas pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari1 ĒKeļļa (veidnes ietaukošanai)

Pagatavošana

1

Sīpolus un ķiplokus nomizo. Citronam norīvē mizu.

2

Samaļ gaļu ar sīpoliem un ķiplokiem. Samaisa ar biezpienu, olu, sāli, pipariem, citrona miziņu un smalki sagrieztu piparmētru (ja nav svaigu piparmētru, tās var aizstāt ar saberztām kaltētām piparmētru lapiņām).

3

Veido nelielas kotletītes un izvieto uz cepamās plāts, kas ieziesta ar eļļu.

4

Cep 200°C kādas 40-45 minūtes, līdz kotletes ir kļuvušas skaisti brūnas.

Gards, ka nenoēsties!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!