Džiugas
Viegli tumīga tomātu zupa, kurai papildu pikantumu piešķir izteiksmīgais cietais siers "Džiugas". Baudi zupu tāpat vai ar ķiplokmaizes grauzdiņiem!
45Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
850 gkonservēti tomāti bez miziņas300 mlvistas buljons30 gsviests1 ĒKeļļa1 liels sīpols1 ĒKmilti2 ķiploka daiviņas0.5 TKcukurs1 svaiga timiāna zariņš pēc garšassāls, pipari svaigs baziliks pasniegšanai30 gcietais siers Džiugas

Pagatavošana

1

Katliņā ielej olīveļļu un pievieno sviestu.

2

Kad sviests izkusis, pievieno smalcinātus sīpolus un ķiplokus, apcep, līdz tie kļūs caurspīdīgi un mīksti.

3

Tad pieber miltus un maisot izkarsē.

4

Pievieno buljonu, tomātus, cukuru, garšvielas un sautē 40 minūtes, neuzliekot vāku.

5

Kad zupa uzvārījusies, sablendē.

6

Pasniedzot pārkaisa ar bazilika lapiņām un cietā siera "Džiugas®" skaidiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!