zivju zupa pusdienas
Foto: Shutterstock
Sātīga un garda zupa ar kartupeļiem, puraviem un lasi. Pasniedz, kamēr vēl karsta, ar krietnu ēdamkaroti skābā krējuma.
30Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 kgkartupeļi2 lieli puravi1 saujaseleriju gabaliņi2 ĒKolīveļļa pēc garšassāls pipari1.8 ldārzeņu buljons1 TKdzeltenā karija pulveris1 ĒKcitronu sula2 saujaspētersīļi300 glaša fileja skābais krējums pasniegšanai

Pagatavošana

1

Kartupeļus nomizo un sagriež vidēji lielos kubiņos. Puravus sagriež ripiņās.

2

Lielā katlā uzkarsē olīveļļu un apcep tajā selerijas un puravu gabaliņus, pievienojot nedaudz sāli un dažus pipargraudus. Dārzeņus apcep aptuveni 5 minūtes.

3

Pēc tam katlā pievieno kartupeļus un pārlej ar buljonu. Zupu vāra aptuveni 10 minūtes. Tad tai pievieno nelielos gabaliņos sagrieztu laša fileju, iemaisa tajā kariju un citronu sulu. Zupu turpina vārīt vēl 7 minūtes.

4

Kad lasis gandrīz gatavs, zupā iemaisa sakapātus pētersīļus un apmaisa. Ļauj vārīties vēl pāris minūtes. Gatavo zupu salej bļodiņās un pasniedz ar skābo krējumu, to kārtīgi iemaisot zupā.
::!recepte::

5

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!