Foto: Shutterstock
Garda ballīšu uzkoda vasaras gaidās – brušetes jeb grauzdiņi ar svaigo krēmsieru, saulē kaltētiem tomātiem un pesto. Pasniedz uzreiz, kamēr maizīte vēl kraukšķīga.
30Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 bagete vai gaišā ciabata7 ĒKolīveļļa200 gsaulē kaltēti tomāti bazilika pesto1 paciņa krēmsiers bez piedevām svaigs baziliks

Pagatavošana

1

Bageti vai ciabatu sagriež slīpi garenās šķēlītēs, apziež ar olīveļļu un izkārto tās uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru.

2

Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 200°C, un apgrauzdē aptuveni piecas minūtes. Pēc tam maizītes izņem no krāsns un atdzesē.

3

Katram grauzdiņam uzziež krēmsieru.

4

Tad apsmērē ar kādu tējkaroti pesto. Virsū uzkaisa smalkāk sagrieztus saulē kaltētos tomātus un dekorē ar svaigām bazilika lapiņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!