Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Aromātiska greipfrūtu un granātābolu sulas marmelāde. Derēs kā ziešanai uz grauzdiņiem un pankūkām, tā pasniegšanai siera platēs.
120Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 greipfrūti1 citrons700 mlgranātābolu sula2 kgievārījuma cukurs300 mlūdens

Pagatavošana

1

Greipfrūtus un citronu kārtīgi nomazgā. Tad pārgriež uz pusēm, pusītes daiviņās, bet daiviņas sīkākos gabaliņos, no augļiem izņemot sēkliņas. Sēkliņas iesien marles maisiņā.

2

Lielā katlā lej granātābolu sulu un ūdeni. Pievieno greipfrūta un citrona gabaliņus un maisiņā iesietās sēkliņas. Šķidrumam ļauj sākt burbuļot, tad samazina plīts liesmu un uz nelielas uguns vāra aptuveni pusotru stundu, līdz augļu miziņas atdalās no mīkstuma.

3

Pēc tam katliņu noņem no plīts un iemaisa karstajā šķidrumā cukuru un ļauj tam izkust. Tad katlu liek atpakaļ uz plīts un strauji uzsilda, ļaujot marmelādei saželēt – aptuveni 7–10 minūtes.

4

Kad marmelāde gatava, izņem marles maisiņu ar sēkliņām. Pašu marmelādi sapilda sterilizētās burciņās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!