Sastāvdaļas
Pagatavošana
Veselus, nomazgātus apelsīnus saliek lielā katlā un pārlej ar ūdeni. Vāra aptuveni divas stundas, līdz tie ir pavisam mīksti.
Pēc tam katlu noņem no plīts un izņem no tā apelsīnus. Apelsīnus nedaudz atdzesē, bet pēc tam pārgriež un ar karoti izgrebj mīkstumu. Mīkstumu pievieno katlā novārītajam ūdenim un uzvāra vēlreiz. Kad šķidrums burbuļo, apelsīnu masu vāra 15 minūtes.
Kad tas paveikts, novārīto šķidrumu kārtīgi nokāš, lai visas apelsīnu ķeskas paliktu sietā. Izgrebtās apelsīnu miziņas sagriež smalkās jo smalkās šķēlītēs un liek citā katlā ar nokāsto apelsīnu virumu. Marmelādes šķidrumu sāk karsēt, tad pievieno ievārījuma cukuru un ļauj tam izkust.
Kad cukurs izkusis, marmelādi turpina vārīt vēl 10 minūtes, līdz tā sabiezējusi. Karsto marmelādi pēc tam lej sterilizētās burciņās un aizvāko. Glabā tumšā un vēsā vietā.