"Ir pavasaris – ir pumpuri un ir paštaisīta majonēze Lieldienu olām! Tas ir vienkārši – pagatavo majonēzi, papildini ar pumpuriem un tā būs daudz veselīgāka un gardāka nekā veikalā!" Recepti piedāvā Karlīna Latsone, bloga "ir.bene" autore. Pamēģini šo majonēzi pats!
15Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
2 lauku olu dzeltenumi2 ĒKfranču sinepes2 ĒKcitrona sula šķipsnasāls šķipsnapipari180 ml"extra virgin" olīveļļa2 ĒKsakapāti pumpuri (bērzu, upeņu, jāņogu, citronliānu)
Pagatavošana
1
Blenderī liek olu dzeltenumus, sinepes, citrona sulu, sāli, piparus, pumpurus – sablendē viendabīgā masā.
2
Turpinot blendēt lēnām, strūkliņā lej klāt olīveļļu un blendē līdz sabiezējusi.
Gatavo majonēzi ledusskapī, burciņā var uzglabāt apmēram nedēļu.
OlīveļļaPipariSalātu mērcesUzkodu mērcesIkdienas maltīteiCitronu sulaBez termiskas apstrādesFranču sinepessals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit