Foto: Privātais arhīvs
Gardi vārīto kartupeļu plācenīši ar burkānu un sīpolu pildījumu, ko Latgalē sauc par guļbešņīkiem. Proporcijas nav zināmas, jo laukos viss tiek noteikts uz aci, tāda arī recepte.
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

kartupeļi pēc garšassāls pēc garšaspipari olas burkāni sīpoli eļļa skābais krējums vai sēņu mērce pasniegšanai

Pagatavošana

1

Novāra kartupeļus ar visu mizu, ļauj tiem atdzist. Kartupeļiem noloba mizu, samaļ gaļas mašīnā vai samīca viendabīgā masā. Pievieno sāli, piparus, olu.

2

Pildījumam sacep pannā burkānus un sīpolus eļļā.

3

No kartupeļu masas veido plānas pankūciņas, kuru vidū liek ceptos burkānus un sīpolus, maliņas aizloka un uztaisa tādu kā cepelīnu. Apcep no abām pusēm uz pannas.

4

Ēd pārlietus ar skābo krējumu. Var klāt arī pagatavot sēņu mērcīti – sēnes (likām šampinjonus) apcep ar sīpoliem, beigās pievieno saldo krējumu.

Guļbešņīki labi garšos arī auksti!

Iesūtīja: Maruta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!