Sastāvdaļas
Pagatavošana
Tomātus sagriež biezās šķēlēs (var izmantot arī konservētos tomātus). Sīpolus nomizo, sagriež ripās. Gaļu sagriež palielos kubos (3x3 cm). Visgardākais virums sanāks no liellopa gaļas, bet vari izmantot arī liesu cūkgaļu, teļa gaļu, vistas vai tītara gaļu.
Katlā sastāvdaļas liek kārtām – apakšā tomātus, tad gaļu un pa virsu sīpolus. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Katlam uzliek vāku, liek to virs ugunskura un sautē virumu aptuveni 2,5-3 stundas (ja izmantosi vistas vai tītara gaļu, sautēšanas laiku vari samazināt līdz 1-1,5 stundām).
Galvenais – nedrīkst pievienot ūdeni, buljonu vai citus šķidrumus, jo gaļa sautēsies tomātu un sīpolu sulā, uzsūcot to aromātus.
Pirms pasniegšanas virumu samaisa, ja vēlas, var pārkaisīt ar kapātiem pētersīļiem vai citiem zaļumiem. Pasniedz ar uz grila uzsildītu baltmaizi.
Lai labi garšo!