Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sīpolus un ķiplokus nomizo un sīki sakapā. Olīvas sagriež ripiņās. Vistas filejas sagriež nelielos gabaliņos. Čili un pēterīļus sīki sakapā. Citronam uz smalkās rīves norīvē miziņu un izpiež sulu.
Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus, pēc 3 minūtēm pievieno vistas gabaliņus, ķiplokus, čili un turpina cept vēl 5–6 minūtes. Tad pievieno sāli, cukuru, olīvas, kanēli, citrona miziņu, citronu sulu un tomātus, cep vēl 2–3 minūtes. Pievieno bulguru, samaisa, pārlej ar verdošu buljonu, lai viss pannas saturs ir noklāts ar šķidrumu aptuveni pirksta biezumā. Ja šķiet, ka šķidruma ir pārāk maz, pievieno vēl buljonu – tā daudzums ir atkarīgs no kuskusa uzsūktspējas.
Uzliek pannai vāku, samazina liesmu līdz minimumam un sautē 3–4 minūtes, tad nogriež uguni un ļauj bulguram uzbriest vēl 10 minūtes.
Pirms pasniegšanas pārkaisa ēdienu ar pētersīļu zaļumiem, pārslaka ar citronu sulu.
Lai labi garšo!