Sastāvdaļas
Pagatavošana
Katliņā lej saldo krējumu, pienu. Pievieno cukuru un no vaniļas pāksts izkasītas sēkliņas. Visu apmaisa un karsē uz lēnas uguns, lai krējuma masa sāktu nedaudz burbuļot. Tad noņem no plīts.
Kamēr krējuma-piena masa silst, aukstā ūdenī uzbriedina želatīna lapas. Kad lapas uzbriedušas, no tām izspiež lieko šķidrumu un pievieno šķidrumam. Visu apmaisa, lai želatīns izkustu.
Kad "panna cotta" šķidrums sagatavots, to salej četros deserta trauciņos vai formiņās. Pēc tam liek ledusskapī sastingt uz dažām stundām.
Tikmēr gatavo rabarberus. Katliņā saber gabaliņos sagrieztus rabarberus un pārber ar cukuru. Visu karsē pāris minūtes. Tad rabarberus pārlej ar citronu sulu, pieber citronu miziņu, pielej ūdeni un medu. Visu maisot karsē aptuveni 10 minūtes. Kad rabarberi mīksti, piedeva gatava.
"Panna cotta" pasniedz deserta šķīvjos, klāt liekot pagatavoto rabarberu mērcīti/ievārījumu.
Lai labi garšo!