5Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
3 saujasgārsas JOGURTA MĒRCEI:4 ĒKbezpiedevu jogurts pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari0.5 TKcukurs2.5 ĒKcitronu sula saujasasmalcināti sīpolloki SINEPJU MĒRCEI:2.5 ĒKrapšu eļļa2 ĒKbaltvīna etiķis pēc garšassāls2 ĒKgraudu sinepes0.5 TKbrūnais cukurs
Pagatavošana
1
Īpaši sulīgas būs ēnā augušas gārsas. Tikai atceries, ka tās nevajag ievākt lielceļu tuvumā.
2
Kad gārsas salasītas, tās kārtīgi noskalo, nosusini papīra dvielī un, ja vēlies, vari sasmalcināt.
3
Gārsai piemīt neitrāla garša, tādēļ salātu aizdarīšanai vari izmantot dažādas mērces. Šoreiz piedāvājam pagatavot jogurta vai sinepju mērci. Kā tas darāms? Vienkārši liec visas sastāvdaļas burciņā, aizvāko to, sakrati un gatavo mērci pārlej salātiem.
Padoms: gārsa lieliski iederēsies arī tradicionālajos tomātu-gurķu salātos, kas papildināti ar dillēm, lociņiem un aizdarīti ar skābo krējumu
Lai labi garšo!
Mazkaloriju ēdieniAugu eļļaCukursEļļaGraudu sinepesLatviešu nacionālā virtuveBaltvīna etiķisBezpiedevu jogurtsGārsas
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit