Foto: DELFI
Gārsa tiek uzskatīta vien par grūti iznīcināmu nezāli, bet velti, jo agrā pavasarī, kamēr lapiņas ir gaiši zaļas un maziņas, tās droši var plūkt un izmantot gardu, vitamīniem un minerālvielām pārbagātu salātu pagatavošanai. Pavasarī nav nekā vērtīgāka, ko daba mums var piedāvāt, turklāt pļavās un dārzos gārsas ir pieejamas par baltu velti!
5Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 saujasgārsas JOGURTA MĒRCEI:4 ĒKbezpiedevu jogurts pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari0.5 TKcukurs2.5 ĒKcitronu sula saujasasmalcināti sīpolloki SINEPJU MĒRCEI:2.5 ĒKrapšu eļļa2 ĒKbaltvīna etiķis pēc garšassāls2 ĒKgraudu sinepes0.5 TKbrūnais cukurs

Pagatavošana

1

Īpaši sulīgas būs ēnā augušas gārsas. Tikai atceries, ka tās nevajag ievākt lielceļu tuvumā.

2

Kad gārsas salasītas, tās kārtīgi noskalo, nosusini papīra dvielī un, ja vēlies, vari sasmalcināt.

3

Gārsai piemīt neitrāla garša, tādēļ salātu aizdarīšanai vari izmantot dažādas mērces. Šoreiz piedāvājam pagatavot jogurta vai sinepju mērci. Kā tas darāms? Vienkārši liec visas sastāvdaļas burciņā, aizvāko to, sakrati un gatavo mērci pārlej salātiem.

Padoms: gārsa lieliski iederēsies arī tradicionālajos tomātu-gurķu salātos, kas papildināti ar dillēm, lociņiem un aizdarīti ar skābo krējumu

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!