Foto: DELFI
Reizēm garšu kārpiņas ir teju izslāpušas pēc kaut kā klasiska. Laša zupa ar krāsainiem dārzeņiem un kausēto sieru garšos vairāk nekā dievīgi un pabaros pat izsalkušākos zupu skeptiķus.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
400 glaša fileja4 gab.burkāni6 gab.kartupeļi150 gzaļie zirnīši (saldēti vai konservēti)3 gab.lauru lapas3 gab.smaržīgie pipari paciņa kausētais siers pēc garšassāls

Pagatavošana

1

Laša filejai nogriež ādu un sagriež to mazos gabaliņos. Liec katlā, aplej ar ūdeni un liec uz vidējas uguns vārīties.

2

Kamēr gatavojas zivs buljons, nomizo un mazos gabaliņos sagriez burkānus. Pievieno zivij. Tad to pašu izdara ar kartupeļiem, un pievieno katla saturam. Pievieno lauru lapas un piparus.

3

Ja nepieciešams, pielej vēl ūdeni. Vāra, līdz dārzeņi gandrīz mīksti. Tad ir īstais brīdis pievienot zaļos zirnīšus (konservētiem nokāš šķidrumu), kausēto sieru. Kad siers pakusis un zirnīši gatavi, pagaršo un pēc garšas pievieno sāli.

4

Pasniedz ar smalki sakapātiem svaigiem zaļumiem un maizes šķēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!