Foto: Vida Press
Voks nedaudz citādākā interpretācijā - ar saldiem melones gabaliņiem, kas lieliski sader ar sulīgi apcepto vistas gaļu, savukārt saldās zirņu pākstis piešķirs pavasarīgu kraukšķīgumu maltītei.
20Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 ĒKtumšā sojas mērce1 ĒKmedus ingvera saknes gabals (2,5 cm)2 TKsezama sēklas1 ĒKaugu eļļa4 gab.vistas krūtiņas2 gab.mazie sīpoli1 gab.paprika1 gab.čili50 gcukurzirņi pākstīs150 gmelone nūdeles pasniegšanai

Pagatavošana

1

Nelielā trauciņā pagatavo marinādi, sajaucot sojas mērci ar medu, smalki sakapātu ingveru un sezama sēklām.

2

Sagriež mazākos gabalos vistas krūtiņas un pārlej ar marinādi. Rūpīgi iemasē gaļu ar marinādi un liek ledusskapī uz 30 minūtēm iemarinēties, bļodu apsedzot ar pārtikas plēvi vai vāku.

3

Dziļā pannā (ideālajā gadījumā vokpannā) sakarsē eļļu un apcep zeltaini brūnus gaļas gabaliņus. Tas prasīs aptuveni 3-5 minūtes. Tad pievieno smalki sakapātus mazos sīpolus, čili, papriku lielākos gabalos, zirņu pākstis un pārlej marinādi, kas pāri palikusi no gaļas. Turpina cept lielā karstumā dažas minūtes, ik pa brīdim apmaisot.

4

Pannas saturu papildina ar meloņu gabaliņiem un cep, kamēr tie kļuvuši silti un apsmērējušies ar mērci.

5

Pasniedz ar vārītām nūdelēm vai rīsiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!