Foto: DELFI
Ja vēlies savu iecienītāko kēksiņu, kūku vai kādu citu konditorejas izstrādājumu papildināt ar neierastākas garšas krēmu, pagatavo šo gardumu, ko gribēsies ēst karotēm vien.
15Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 liels apelsīns vai 2 mazi apelsīna miziņa100 gcukurs2 TKkukurūzas ciete1 gab.ola70 gsviests

Pagatavošana

1

Karstumizturīgā bļodā lej apelsīnu sulu, sarīvēto miziņu, olu, cukuru, kukurūzas cieti un rūpīgi samaisi.

2

Bļodu liek uz katliņa ar ūdeni un karstā ūdens peldē karsē krēmu, to nepārtraukti maisot, līdz tas sabiezē.

3

Kad krēms ieguvis konsistenci, ka tas nelīst no karotes, bet ir tumīgs, pievieno gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu un samaisi.

4

Liek vēsumā krēmu atdzesēties.

Smērē kūkās, uz pankūkām, pilda eklēros vai ēd tāpat! Šo krēmu slēgtā traukā ledusskapī var uzglabāt pat mēnesi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!