Foto: DELFI
Spirdzinoša skābeņu zupa, kurā sagaršojamas sinepju un mārrutku pikantās notis. Īpašu aromātu zupiņai piešķir ķiplokotie lakši, bet rīvētas olas nodrošina sāta sajūtu.
60Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 saujasskābenes1 lakšu buntīte6 vārītas olas1 diļļu buntīte4 vārīti kartupeļi5 gurķi1 ĒKmārrutki2 ĒKsinepes pēc garšassāls1 ĒKcukurs1 citrons2 lkefīrs0.5 lūdens

Pagatavošana

1

Lakšiem un dillēm nogriež kātiņus, sīki sakapā tos. Skābenes sasmalcina. Katlā uzvāra ūdeni, pievieno sāli. Kad ūdens sāk vārīties, katlā liek skābenes, lakšu un diļļu kātiņus. Vāra divas minūtes, tad nogriež liesmu un atdzesē virumu.

2

Vārītās olas sarīvē uz rupjās rīves. Divus gurķus sarīvē, pārējos sagriež salmiņos. Divus kartupeļus sarīvē uz rupjās rīves, pārējos sagriež salmiņos. Visu liek lielā bļodā. Pievieno kapātas dilles un sasmalcinātas lakšu lapas. Tad liek klāt mārrutkus, sinepes, cukuru un citronu sulu. Visu kārtīgi samaisa.

3

Kad skābeņu virums atdzisis līdz istabas temperatūrai, tam pievieno pārējās sastāvdaļas, kefīru un samaisa. Pagaršo. Ja nepieciešams, pievieno vēl sāli vai citronu sulu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!