5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 kgrabarberi500 gzemenes1.5 kgievārījuma cukurs2 ĒKsarīvēta ingvera sakne1 gab.vaniļas pāksts
Pagatavošana
1
Nomizo rabarberus un sagriež tos mazākos gabaliņos un liek katlā.
2
Zemenes notīra no zaļumiem, sagriež gabaliņos, pievieno rabarberiem.
3
Pieber cukuru un atstāj uz nakti katlu vēsumā, lai augļi sāk sulot.
4
Nākamajā dienā katla saturam pievieno pārgrieztu vaniļas pāksti, liek uz lēnas uguns un karsē, ik pa brīdim piepasējot, lai putas neiet pāri katla malām. Vāra aptuveni 10-15 minūtes.
5
Īsi pirms vārīšanas beigām iemaisa sarīvēto ingvera sakni un pavāra vēl dažas minūtes. Izņem vaniļas pāksti.
6
Ievārījumu pilda burkās un aizvāko.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit