60Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
4 gab.baklažāni1 gab.puravi saujasaulē kaltēti tomāti saujažāvētas aprikozes2 saujassiers
Pagatavošana
1
Baklažānus noskalo un nosusina, pārgriež uz pusēm un ar karoti izgrebj daļu mīkstuma, lai veidotos bedrīte, kur likt pildījumu. Apbārsta ar pipariem un sāli, atstāj uz dažām minūtēm maliņā, lai garšvielas sasūcas.
2
Tikmēr sagriež gabaliņos žāvētas aprikozes, saulē kaltētos tomātus, arī puravus sagriež tikpat smalki. Sajauc kopā ar eļļu, kas palikusi saulē kaltēto tomātu burciņā.
3
Masu pilda baklažānos un šauj iekšā sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos uz 25 minūtēm. Ar dakšiņu iedur baklažānā, lai pārbaudītu vai tas ir gatavs - ja dakšiņas zobi viegli izduras cauri baklažāna mīkstumam, bagātīgi uzber sarīvētu sieru un pacep vēl 10 minūtes.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit