Foto: Diāna Remese
"Sojas mērcē un ķiplokos marinēts siers būs lielisks Līgo vakara mielasta papildinājums. Novērots, ka šai uzkodai ir tendence pazust no galda zibenīgā ātrumā. Kā gan citādi, jo pikantie siera stienīši ideāli sader ar vēsu alutiņu," atklāj receptes autore Diāna Remese.
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

400 gsiers ķiiploka daviņas20 mlolīveļļa60 mlgaišā sojas mērce

Pagatavošana

1

Sieru sagriež kubiņos vai stienīšos. Var izmantot gan Krievijas vai Holandes tipa sierus, gan Jāņu sieru.

2

Gatavo marinādi. Sojas mērcei pievieno eļļu un nomizotus, caur spiedi izspiestus vai uz smalkās rīves sarīvētus ķiplokus.

3

Sieru liek aizvākojamā trauciņā vai vairākkārt aiztaisāmā maisiņā, pārlej ar marinādi un sakrata.

4

Uz nakti liek ledusskapī, lai siers ievelkas, tad izņem no marinādes un izmanto kā gardu papildinājumu sieru platei.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!