Foto: Diāna Jurdža
"Ģimenē mācāmies izmantot dabas piedāvātās iespējas, tāpēc vācam tējas, kaltējam upeņu zariņus, vārām sīrupus utt. Šobrīd ir īstais laiks doties uz mežu pēc mazajiem, zaļajiem priežu čiekuriņiem, lai no tiem pagatavotu gardu sīrupu, kas tautas medicīnā tiek izmantots imunitātes stiprināšanai, kā arī saaukstēšanās, klepus un dažādu elpceļu slimību apkarošanai," stāsta receptes autore Diāna Jurdža.
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgpriežu čiekuri2 kgcukurs2 lūdens

Pagatavošana

1

Čiekuriņus attīra no skujām, nogriež kātiņus. Blanšē 10 minūtes, pārlejot ar karstu ūdeni, lai attīrītu no putekļiem un citiem gruzīšiem, kas pielipuši pie sveķainajiem čiekuriem.

2

Uzvāra ūdeni, pieber cukuru, maisot izšķīdina. Kad cukurs izšķīdis, vāra 10 minūtes, tad ber klāt čiekurus. Vāra uz lēnas uguns 3 stundas, ik pa laikam nosmeļot putas, kā vārot ievārījumu.

3

Pilda izkarsētās burciņās, aizvāko un satin dvielī, kamēr atdziest.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!