Foto: DELFI
Bērnībā pa kluso zagos virtuvītē, kur vecmamma vārīja rukšiem putru - miežu putraimu viru ar nemizotiem kartupeļiem. Kad klāt vēl piejauca pienu, sanāca īpaši garšīgs un sātīgs ēdiens piena sivēnu barošanai. Dažreiz izdīcu, lai vecmamma pagatavo arī man šādu putru, vien ar mizotiem kartupeļiem. Nesen mamma ļāva pakavēties bērnības atmiņās, tādēļ padalīšos ar šo garšu.
70Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
100 gmiežu putraimi2 gab.kartupeļi150 mlpiens700 mlūdens pēc garšassāls

Pagatavošana

1

Noskalo putraimus, kartupeļus nomizo, sagriež vidēji lielos kubiciņos, lai tie paspētu izvārīties, bet neizšķīstu un nepazustu putrā.

2

Ūdeni uzvāra, ieber tajā putraimus un kartupeļus, kad uzmet burbuli, samazina karstuma padevi līdz minimumam un ļauj lēni vārīties.

3

Pēc pusstundas pielej pienu, ja gribas sātīgāku viru, lej saldo krējumu un vāra vēl pusstundu.

4

Putra visu laiku ir jāmaisa, lai tā savārās tumīga. Svarīgi, lai liesma nebūtu par lielu, jo tad putra piedegs.

Ziemā vecmamma klāt piecepa "škvarkas" – sačurkstinātu cūkas cauraudzīti ar sīpoliem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!