70Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
100 gmiežu putraimi2 gab.kartupeļi150 mlpiens700 mlūdens pēc garšassāls
Pagatavošana
1
Noskalo putraimus, kartupeļus nomizo, sagriež vidēji lielos kubiciņos, lai tie paspētu izvārīties, bet neizšķīstu un nepazustu putrā.
2
Ūdeni uzvāra, ieber tajā putraimus un kartupeļus, kad uzmet burbuli, samazina karstuma padevi līdz minimumam un ļauj lēni vārīties.
3
Pēc pusstundas pielej pienu, ja gribas sātīgāku viru, lej saldo krējumu un vāra vēl pusstundu.
4
Putra visu laiku ir jāmaisa, lai tā savārās tumīga. Svarīgi, lai liesma nebūtu par lielu, jo tad putra piedegs.
Ziemā vecmamma klāt piecepa "škvarkas" – sačurkstinātu cūkas cauraudzīti ar sīpoliem.
Lai labi garšo!
BrokastisVārīšanaPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasKartupeļiPiensŪdensviegliIkdienas maltīteiMiežu putraimisalsPutras un biezputras
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit